FÅ FERDIGMONTERT

LADESTASJON TIL DIN ELBIL 

 

… PÅ ARBEIDSPLASSEN ELLER HJEMME.

Elbillader - montere Elbil-lader

Lading av elbil med husholdningsstøpsel er ikke tilatt av sikkerhetsmessige årsaker.

Vi anbefaler at det settes opp ett godkjent ladepunkt som tåler høy belastning.

 

Prisen for oppsett av en elbillader vil variere utifra;

 • Hvor lang kabel som trengs fra sikringsskap til plassering av lader
 • Er det behov for graving?
 • Opplegg til ny kurs
 • Størrelse på hovedsikring
 • Normalt estimat koster det mellom 15 000 og 20 000 kroner for en ferdig montert hjemmelader, avhengig av effekt, monteringssted og tilstanden til anlegget.
 • Lavere kostand  per enhet ved flere installasjoner og  for borettslag og sameie grunnet antall enheter.
 • Vi kommer gjerne på en befaring for å hjelpe deg med å finne løsningen til din elbillader.

Ferdigmontert elbillader - Link til kontaktinfo

"Før ville man lade mest mulig på kortest mulig tid. Nå ønsker man heller å lade med lavere hastighet for å unngå effekttoppene. Alt dette kan en smartlader hjelpe deg med å styre" 

 

Elbillading til privat bolig og hytte

Om du har kjøpt deg elbil eller planlegger det, er det viktig ha muligheten til å lade elbilen din hjemme.  

 

Elbillading til borettslag like populært som i eneboliger.

Styret i et borettslag eller sameie kan kontakte oss i TT Elektro direkte. Og etter en uforpliktende befaring kan vi gi en riktig pris for et ladeanlegg som ivaretar alle behov, og finne svar på vanlige utfordringer som hvordan strømforbruket skal fordeles på brukerne.

Hvor mye koster en elbillader?

 • Estimert normal kostnad mellom 15 000 og 20 000 kroner for en ferdig montert hjemmelader, avhengig av effekt, monteringssted og tilstanden til anlegget.
 • Lavere kostand per enhet ved flere installasjoner privat, samt for borettslag og sameie. 
 • – Du kan alltid spørre oss i TT Elektro  hvilken elbillader du bør bruke, så vil vi anbefale den laderen som passer bilen din og gi råd ut ifra vår tidligere erfaring.

Hvilken elbillader skal jeg velge?

 • Vårt beste råd er å planlegge for fremtiden. Dersom du eksempelvis har en elbil som kan ta imot 7,6 kW i dag, er det naturlig å tenke at din neste elbil kan ta imot enda mer.
 • Det betyr at kablingen og kursopplegget inn til sikringsskapet bør være forberedt på en slik økning.  Selve laderen kan skiftes i etterkant når grunninstallasjonen er der.

Kan man lade elbil i stikkontakt?

 • Du skal ikke lade elbil fra vanlig stikkontakt eller med skjøteledning. Det har kommet tydelige føringer fra DSB som sier at det kun er tillatt å lade elbil via stikkontakt i enkeltstående tilfeller ved nødstilfeller.
 • Dersom du lader bilen jevnlig på hytta må du ha ladestasjon der også.

Elbillader til privat bolig og hytte

Vegglader har mange fordeler.

Skal du lade hjemme er det svært fordelaktig å gjøre det med en dedikert vegglader. Hvis du benytter vanlig stikkontakt til fast lading hjemme, kreves det uansett en egen kurs sikret med jordfeilbryter type B.

Ulike ladere til ulik bruk, denne rådgivningen får du sammen med oss på befaring.

Kontakt

Elbillader til borettslag like populært som i eneboliger

I 2023 forventer mange boligkjøpere at det er laget klart for elbillader i borettslag og sameier. Etter innføring av nye regler 1. januar 2018 kan beboere i borettslag kreve tilrettelegging for ladeplasser i sameiet for de som benytter elbil eller hybrid. Vi i TT elektro AS har solid erfaring med montering og rådgi hvilke elbil ladere passer best til ditt sameie eller borettslag. 


Etter befaring kan vi i TT Elektro AS gi en riktig pris for et ladeanlegg som ivaretar alle behov, og finne svar på vanlige utfordringer som hvordan strømforbruket skal fordeles på brukerne.

Kontakt