VARMEKABLER, VARMEMATTER OG VARMEFOLIE

Varmekabler, varmefolie og varmematter

Før du vurderer å legge varme i gulv, er det flere faktorer å tenke på. VI bistår gjerne med å komme med løsninger og forslag.

 

Tradisjonelle varmekabler krever at det blir lagt avrettingsmasse over. Oftest er dette benyttet på bad der man ønsker fliser over.

Ønsker man en løsning som bygger mindre, kan varmefolie anbefales. Dette kan man legge under parkett, vinyl og laminat eller tregulv.

I større rom anbefales det å legge varmefolie.

 

Vi hos TT Elektro hjelper og rådgird deg med hva som passer ditt rom best ang varmekabler, varmefolie eller varmematter

For kontakt ring eller send e-post direkte

Varmekabler vs. varmefolie


De fleste kjenner til de tradisjonelle varmekablene. Disse finner du som regel på bad eller i kjeller og entré med flis- og betonggulv. Varmekabler er enkelt å legge, men krever at det legges avrettingsmasse i ettertid. Avrettingsmassen kan du legge selv.

 

Et annet alternativ er å legge varmefolie. Denne løsningen tar mindre plass og blir ofte lagt under parkett, tregulv, vinyl og laminat – i stue, kjøkken og soverom. Varmefolie er enkelt å installere, men koster til gjengjeld litt mer enn varmekabler.

Ti fordeler med varmekabler:

  • Jevn varmefordeling
  • Usynlig
  • Samler ikke støv
  • Varmestrålingen avgir varme til omgivelsene
  • Lager ikke lyd
  • Har lang levetid
  • Rimelig å installere
  • Kan spare deg for massevis av strøm og dermed også penger
  • Er svært effektivt
  • Er miljøvennlig

Hvor mye koster varmekabler?

Det er flere variabler når det kommer til pris på varmekabler. Derfor er det alltid lurt å kontakte en sertifisert elektriker som kan gi deg en pris i forkant. Gjennomsnittlig pris på en flate på ca. 5 m2 koster omkring 5000, mens det er noe dyrere for varmefolie. Dette varierer naturligvis med størrelse og utforming på rommet.  Dette er talldata fra 2020 på Elfag siden.

ENØK: Er du opptatt av effektiv energibruk? 

Strømsparingstidp på Elfag, TT elektro AS er Elfag medlem
God tidsstyring reduserer strømforbruket effektivt.

Strømprisene har slått alle rekorder den siste tiden, og mediene er fulle av råd og forslag til hvordan vi kan spare strøm.  Men mulighetene for å redusere strømregningen er spesielt god hvis boligen din har elektrisk oppvarming. Vi som elektrikerfirma kan rådgi hva som kan lønne seg best for deg og din bolig.

 

Oppvarming mens strømmen er på sitt billigste


En årsak til at du kan spare såpass mye, er at prisen på strøm varierer svært mye i løpet av døgnet. Det er gjerne i to perioder på dagen at den er ekstra dyr: Om morgenen rundt kl. 7, når samfunnet våkner til liv og alle bruker mye strøm samtidig. Og fra rundt kl. 16 og utover, når folk kommer hjem fra jobb og setter i gang med middag, klesvask og andre ting som krever mye strøm. 

Les gjerne mer om tidsstyring på medlemssiden Elfag