SMÅ ELEKTRO OPPDRAG

Små oppdrag

Vi bistår gjerne med små oppdag som utskifting av stikkontakter, brytere, dimmere, komfyrstikkvakt, termostater eller feilsøking på kurser.  Kontakt oss gjerne her å for avtale tidspunkt. 

 

Og til de større el-oppdrag som legging av varmekabler,  montere elbil- ladestasjoner,  nytt elanlegg ved nybygg og rehablitering, snøsmelteanlegg til lysanlegg for idrettsarenaer. 

Unngå skjøteledninger så langt det lar seg gjøre.


Det finnes svært mange skjøteledninger og grenuttak i norske hjem, og dessverre er ofte bruken uforsvarlig. En typisk plassering er bak TV-benken, hvor det i tillegg er vanskelig å komme til med støvsugeren. Dermed samler det seg støv i og rundt grenuttakene, og i løpet av kort tid har man en voksende brannfelle i huset. For midlertidig perioder kan skjøteledninger være kjekke å bruke, men man skal alltid installere tilstrekkelig med fastmonterte stikkontakter sammen med elektriske apparater som plasseres ut permanent.

Uansett om du bor i en ny eller gammel bolig, er det viktig å holde et øye med det elektriske anlegget.
Det kan føles overveldende for en som ikke er faglært, men det finnes mange enkle tips du kan ta med deg. Disse rådene er både smarte og enkle å gjennomføre.
  1. Bruk stikkontakter med tidsur.
  2.  Vær oppmerksom på panelovnene dine. «Hvis du får støt når berører elektriske apparater, vannkranen eller liknende, kan dette være tegn på feil ved det elektriske anlegget ditt.»
  3.  Sjekk sikringsskapet ditt.
  4. Installer jordfeilbryter.
  5. Ta grep hvis du får støt.
  6. Se etter svidde komponenter.
  7.  Unngå skjøteledninger om mulig, installer heller ekstra stikkontakt.
  8. Ikke tukle med varmekablene dine «Man må aldri installere varmekabler selv. Denne jobben skal gjøres av en autorisert elektriker.»
  9. Husk barnesikring.
Dersom du har spørsmål om sikre hjem, ring oss eller send oss skjema direkte her